گرافیست‌ها کجا استخدام می‌شوند؟

ساخت وبلاگ

گرافیست، هنرمندی است که برای انتقال پیام به صورت بصری ، ابتدا سعی می­کند شناخت مناسبی از موضوع به دست بیاورد. سپس بسته به توانایی­های ذهنی خود و یا با مشورت همکاران دیگری که احتمال دارد وجود داشته باشند به ایده­ای دست پیدا می­کند که این ایده نه فقط محتوا بلکه باید درک مخاطب را هم در خود داشته باشد.

در این مقاله سعی کردیم تا با این شغل و بازار کار آن صحبت کنیم. پس اگر قصد استخدام به عنوان گرافیست را دارید با جاب ویژن همراه باشید.

شرح شغل طراحی گرافیک

تخیل و خلاقیت از ارکان اصلی ایده­پردازی و انجام کارهای هنری می باشد. یک طراح خوب می اندیشد و براساس زمان­بندی مشخص شده تصمیم به ایجاد یک اثر می­گیرد. داشتن ذوق هنری و مهارت در طراحی، داشتن اطلاعات کافی از حیطه ها و تخصص­های مرتبط مانند: چاپ و عکاسی، تصویرگری و طراحی، توانایی مدیریت زمان و انجام کار مطابق با بودجه، آگاهی از آخرین تغییرات و اطلاعات در حوزه گرافیک، مهارت خوب ارتباطی، توان بازاریابی خوب، مهارت در کار با کامپیوتر و استفاده از نرم­افزارهای گرافیکی دیگر مواردی هستند که یک گرافیست یا همان طراح گرافیک به آن­ها نیاز دارد.

اکثر گرافیست­های بزرگ همیشه در کنار انجام پروژه­های خود به کارهای آزاد نیز می­پردازند. این عادت به طراحان این اجازه را می­دهد تا خارج از محدودیت­ها و آزادانه اثری واقعی و زیبا بیافریند. مانند "میکی برتون" یکی از طراحان معروف که به دلیل سبک تصویرسازی‌اش مشهور است. کارکردن آزاد به طراح این اجازه را می­دهد که آزادانه تجربه کند و اثری بیافریند که واقعاً اثر خود اوست.

مهم‌ترین نرم‌افزارهای مورد نیاز

اگر سری به آگهی­های جدید استخدام بزنید می­بینید که امروزه مهم­ترین مهارت برای تمام کارها، مهارت استفاده از نرم افزار است. گرافیست­ها هم مانند بسیاری از مشاغل و چه بسا بیشتر، نیازمند استفاده از نرم­افزار در کار خود هستند. به طوری که در تمام آگهی‌های استخدامی گرافیست، مهارت کار با نرم‌افزار ذکر شده و جزء جدا نشدنی این رشته محسوب می‌شود.

  1. Adobe Photoshop

اگر با دنیای نرم‌افزار غریبه نباشید، حتما نام شرکت ادوبی به گوشتان خورده است. این شرکت آمریکایی، سازنده نرم‌افزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرم‌افزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرم‌افزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته می‌شود. شاید بتوان معروف‌ترین نرم‌افزار این شرکت را فتوشاپ دانست.

در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای طراحی به شمار می‌رود و توسط میلیون‌ها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وب‌سایت یا لوگو و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی می‌تواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحی‌های پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند.

  1. Adobe Illustrator

ایلوستریتور اولین و مهم‌تری نرم افزار مورد توسط طراحان گرافیک است. این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار می‌رود و با استفاده از آن می‌توان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژه‌ای که در اختیار طراحان قرار می‌دهد نقاط قوت این نرم افزار کامپیوتری به شمار می‌رود. هرچند فرآیند یادگیری نسبتاً طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال می‌کند ازجمله معایب این برنامه طراحی هستند.

  1. Adobe InDesign

نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربرد ویژه آن برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب، مجلات، کاتالوگ، تقویم، روزنامه و ... است. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی است و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز در آن وجود دارد.

  1. CorelDRAW

کورل دراو که اختصاراً کورل هم نامیده می‌شود یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده می‌شود تا ویرایش و ادیت تصویر. نرم‌افزار CorelDraw برای شرکت Corel است. امکان استفاده از گرافیک‌های برداری و پیکسلی در نرم‌افزار کورل وجود دارد اما این نرم‌افزار اصولاً به‌عنوان نرم‌افزار وکتوری شناخته می‌شود. نرم‌افزار کورل را به‌عنوان یک نرم‌افزار صنعتی نیز می‌شناسند چون در طراحی گرافیکی اکثر صنعت‌ها نیز کاربرد فراوانی دارد مانند شرکت‌های تبلیغاتی ، تابلوسازی ، چاپخانه‌ها ، طراحان وب و ... .

سوال اصلی: گرافیست‌ها کجا استخدام می‌شوند؟

برای گرافیست ها تقاضا مناسبی وجود دارد و قالبا بیشتر شرکت های کوچک و بزرگ طراح و گرافیست نیاز دارند و این به گونه ای است که در هر دو طیف متخصص و مبتدی نیاز هست اما به طور کلی یک گرافیست می‌تواند د سازمان‌های زیر مشغول به کار شود:

  • مجموعه‌های تولید و طراحی بازی‌ها و نرم‌افزارهای رایانه‌ای
  • مجلات مختلف
  • شرکت‌های چاپ و بسته‌بندی
  • موسسات فیلم‌سازی
  • انتشارات
  • موسسات آموزشی
  • آژانس‌های تبلیغاتی

درآمد این شغل

درآمد طراح گرافیک در ایران با توجه به فرصت‌های شغلی بسیاری که برای طراحان گرافیک وجود دارد رو به بهبودی می‌باشد با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان‌ها و شرکت‌ها به آن و از طرف دیگر توسعه حوزه های تصویرسازی و طراحی روی جلد کتاب‌ها، بسته بندی محصولات، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و مدیر یا کارگردان هنری و … بازار کار مناسبی به صورت کارمندی و یا فریلنسری برای گرافیست‌های توانمند فراهم شده است. طبق تجربیات کسب شده، درآمد یک طراح گرافیک در ایران از 1 تا 8 میلیون تومان متغیر است. این درآمد بسته به کارمند یا فریلنسر بودن و میزان تخصص افراد تعیین می‌شود. درآمد یک کارگردان هنری (creative director) یعنی همان کسی که بر تمامی فعالیت‌های گرافیست‌های زیر دست خود، نظارت می‌کند مبلغی در حدود 8 تا 12 میلیون تومان می‌باشد که در بعضی مواقع بسته به کیفیت کاری طراحان، این مقدار به 20 میلیون تومان هم می‌رسد.

جمع بندی

گرافیست­ها با استفاده از نرم‌افزارهای رایانه‌ای مثل photoshop، corel، Premiere، Illustrator، InDesign و ... مفاهیم بصری را برای اطلاع‌رسانی و جذب مخاطبان ایجاد می­کنند. آن­ها برای این کار باید با استفاده از قوه تخیل خود به یک ایده برسند و آن ایده را پیاده­سازی کنند. یک گرافیست می­تواند در جاهایی مثل مجموعه‌های تولید و طراحی بازی‌ها و نرم‌افزارهای رایانه‌ای، مجلات مختلف، شرکت‌های چاپ و بسته‌بندی، موسسات فیلم‌سازی، انتشارات، موسسات آموزشی و آژانس‌های تبلیغاتی کار کند و درامدی بین ۷ الی ۳۰ میلیون تومان داشته باشند.

 

 

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 313 تاريخ : دوشنبه 17 خرداد 1400 ساعت: 23:48