سازمان ها برای جذب مهندس صنایع چه شرایطی دارند؟

ساخت وبلاگ

مهندس صنایع به کمک سازمان‌ها و کسب و کارها می‌آید و با بهینه سازی و کاهش اتلاف در فرآیندهای جاری در مجموعه، باعث بهینه‌سازی در منابع انسانی، هزینه‌ها و زمان می‌شود.

کسب و کارهای مختلف همزمان با پیشرفت علم و تکنولوژی،  به شدت در حال رشد هستند و به خاطر این سرعت بالا و کمبود زمان، چالش‌های تولید، تقاضای روزافزون مشتریان و طراحی‌های پیچیده؛ فشار زیادی به مهندسان و واحدهای تولیدی وارد می‌شود. به همین دلیل نیاز به استخدام مهندس صنایع روز به روز در حال افزایش است.

بسیاری معتقدند که رشته مهندسی صنایع ساده‌تر از سایر رشته‌های مهندسی است؛ اما کمتر کسی به این موضوع توجه می‌کند که موقعیت های جذب و استخدام مهندس صنایع بهتر از بقیه رشته‌های مهندسی است. با تحصیل در این رشته، این فرصت را دارید که در موقعیت‌های شغلی متنوع و در زمینه‌های کاری مختلفی مشغول به کار شوید.

در این مقاله جاب ویژن با ما همراه باشید تا در مورد شرایط استخدام مهندس صنایع، بازار کار و مشاغل موجود، مهارت‌ها، وظایف، زیرشاخه‌های متنوع مهندسی صنایع و…. بیشتر بدانید.

به عنوان مهندس صنایع از شما چه انتظاراتی دارند؟

به غیر از مسئولیت‌های مرتبط با هر کدام از زیرشاخه‌ها، معمولا کارفرما هنگام جذب و پذیرش شما، انتظار دارد وظایف زیر را انجام دهید:

  • تعالی سازمانی
  • کاهش اتلاف انرژی، زمان و هزینه در سازمان
  • یافتن عیوب و رفع آنها
  • نظارت بر مراحل مختلف تولید
  • ایجاد سیستم کنترل برای اطمینان از مطابقت محصول با استانداردهای کیفیت‌سنجی
  • خودکارسازی و اتوماسیون فرآیندهای ساخت
  • ایجاد تعادل و بهینه‌سازی زمان، هزینه، ریسک، ایمنی محیط کار و
  • گزارش‌گیری و تجزیه و تحلیل هزینه‌ها، منابع و فرآیندها
  • صحبت با مشتریان و برنامه‌ریزی برای حل دغدغه‌ها و نارضایتی آنها
  • اطلاع از تمام فرآیندهای درون سازمانی و تولیدی
  • ایجاد حداکثر بازدهی در تولید و فرآیندهای جاری در مجموعه
  • تدوین و طراحی استانداردها برای فرآیندها و محصولات تولیدی

البته مسیرهای شغلی و حوزه‌های کاری مهندسی صنایع بسیار گسترده و متنوع هستند و و وظایف شما با توجه به گرایش تخصصی و حیطه کاری‌تان متفاوت خواهد بود.

نکات مثبت و منفی این شغل چیست؟

به طور کلی، می‌توان اینطور گفت که مزایای شغل مهندسی صنایع بیشتر از معایب آن است. اطلاع از مزایا و معایب شغل مورد نظر برای کارجویانی که در جستجوی موقعیت شغلی هستند؛ اهمیت زیادی دارد. همین موضوع موجب شده تعداد دانشجویان ورودی به رشته مهندسی صنایع در دانشگاه‌ها روز به روز در حال بیشتر شدن باشد.

نظارت و سرکشی مداوم به بخش‌های مختلف

یکی از معایب مشاغل مرتبط با مهندسی صنایع، تردد به سایر واحدهای درون سازمانی و سرکشی به آنهاست. البته بسته به حیطه تخصصی شما، ساعاتی که باید پشت میز کار خود بنشینید تغییر خواهد کرد. معمولا مهندسان فعال در زمینه‌های مدیریت پروژه و کنترل کیفیت، باید بیشتر زمان کاری خود را صرف سرکشی و نظارت سایر واحدها از جمله خط تولید یا مونتاژ کنند.

محدودیت زمانی و اتمام پروژه طبق زمان مشخص شده

یکی از مهم‌ترین معایب کار در حوزه‌های مرتبط با مهندسی صنایع، وجود ضرب‌العجل‌های زیاد و فشار کاری شدید است. از آنجا که مهندس صنایع مسئول تدوین استانداردها و مشخص کردن و بررسی فرآیندهاست؛ بسیاری از فعالیت‌های سازمان وابسته به او و عملکرد او است و به طور مثال، نرسیدن به زمان مشخص شده ممکن است تمام فعالیت‌های سازمان را با مشکل روبرو کند.

از سوی دیگر، برای تکمیل پروژه‌ها و گزارش‌گیری، به همکاری سایر کارمندان احتیاج است و ناهماهنگی بین واحدها و تاخیر در ارسال اطلاعات از طرف سایر همکاران، ممکن است روند پیشرفت پروژه را با مشکل جدی مواجه کند.

امکان کار به صورت پاره وقت و دورکاری

بسیاری از مهندسان صنایع به صورت پاره وقت با مجموعه‌های مختلف همکاری می‌کنند. البته این امکان برای بسیاری از سازمان‌ها مانند کارخانه‌ها فراهم نیست ولی در سازمان‌ها و شرکت‌های کوچک‌تر و خصوصی، کار پاره وقت برای مهندسان صنایع امکان پذیر است.

در سایت جاب ویژن با استفاده از فیلتر «نوع همکاری» و انتخاب گزینه «پاره وقت»، می‌توانید تعدادی از این فرصت‌های شغلی برای استخدام مهندس صنایع را مشاهده کنید.

فرصت‌های شغلی بیشتر در شرکت‌‌های خصوصی

برخلاف رشته‌هایی مانند مهندسی برق و مکانیک، فرصت‌های استخدام مهندس صنایع معمولا متعلق به سازمان‌های خصوصی هستند. یک دلیل این امر این است که موقعیت‌های شغلی به‌وجودآمده برای مهندسی صنایع نسبتا جدید هستند و هنوز در بسیاری از سازمان‌های دولتی برای آنها جایی باز نشده است.

البته قطعا در سال‌های آینده و با اطلاع‌رسانی درباره اهمیت مهندسی صنایع، فرصت‌های بیشتری برای جذب مهندس صنایع در سازمان‌های دولتی فراهم خواهد شد. اما اگر در حال حاضر در جستجوی کار هستید؛ خوب است بدانید که احتمال استخدام شما در سازمان‌های خصوصی بیشتر از سازمان‌های دولتی است.

مسیر پیشرفت و ارتقاء هموار

بسیاری از مدیران ارشد و میانی در سازمان‌ها، مهندسان صنایعی هستند که چندین سال در آن مجموعه کار کرده‌اند. اگر فرصت ارتقاء و پیشرفت شغلی برای شما اهمیت زیادی دارد؛ مهندسی صنایع می‌تواند سکوی پرتاب خوبی برای شما باشد.

از آنجا که به عنوان مهندس صنایع باید با تمام بخش های درون سازمان ارتباط برقرار کنید و از روندها و سیستم های جاری در مجموعه باخبر باشید؛ شانس بالاتری شما برای رسیدن به جایگاه مدیریتی خواهید داشت. البته واضح است که دستیابی به این موقعیت شغلی باید چندین سال در مجموعه کار کرده و توانمندی‌های حرفه‌ای خود را اثبات کرده باشید.

امکان کار در بانک

اشتغال در بانک‌های خصوصی و دولتی، مزایای بسیاری به همراه دارد و عده زیادی تمایل دارند در موسسات مالی و اعتباری مشغول به کار شوند. اگر در رشته مهندسی صنایع مخصوصا در گرایش‌های مالی و سرمایه‌گذاری تحصیل کرده‌اید؛ باید بدانید که شانس بالایی برای پذیرش در بانک‌ها دارید. معمولا در ستاد بانک‌ها، مهندسان صنایع برای عناوین شغلی کارشناس سرمایه‌گذاری، بازرس داخلی و… به کار گرفته می‌شوند. اگر شما هم به اشتغال در بانک علاقه‌مند هستید؛ می‌توانید آگهی‌های استخدام مهندس صنایع در بانک را از سایت جاب ویژن مشاهده نموده و برای آنها رزومه ارسال کنید.

یک مهندس صنایع خوب چه مهارت‌های فردی و عمومی دارد؟

مهارت‌‌ها و شرایط مورد نیاز برای استخدام مهندس صنایع در هر سازمان و شرکتی ممکن است متفاوت باشد. مهارت‌های تخصصی مورد نظر کارفرما را با مراجعه به سایت جاب ویژن و بررسی آگهی‌های شغلی استخدام مهندس صنایع می‌توانید بررسی کنید. اما مهارت‌های عمومی که برای موفقیت در این حوزه اهمیت بالایی دارند عبارتند از:

  • به‌روز بودن
  • مشتری‌مداری
  • خلاقیت
  • مهارت‌های گفتاری و تعامل
  • مهارت‌های شنیداری
  • مهارت حل مسئله
  • توانایی دید کلی و نگاه از بالا
  • مهارت تحلیل و آنالیز کردن

پرسش‌های رایج در جلسه مصاحبه مهندسی صنایع

با توجه به موقعیت شغلی که برای آن درخواست داده‌اید؛ کارفرما از شما سوالاتی درباره اصطلاحات مربوطه و مفاهیم تخصصی صنایع خواهد پرسید. به طور مثال ممکن است در جلسه مصاحبه با این پرسش‌ها مواجه شوید. اگر در این حوزه‌ها کار کرده‌اید یا حتی پروژه دانشجویی داشته‌اید؛ بهتر است با مثال‌هایی از کارهای عملی این مفاهیم را توضیح دهید. در غیر این صورت حتما پیش از حضور در جلسه مصاحبه، منابع اصلی مهندسی صنایع درباره این مفاهیم را مطالعه کنید.

طرح و برنامه چیست؟

کنترل کیفیت چیست؟چگونه برای فرآیند برنامه‌ریزی ‌کنیم؟

TQS و TQM چه تفاوتی دارند؟

مفهوم نت چیست؟

فایو اس چیست؟

ایزو و توضیحات مربوط به آن

مفهوم کنترل پروژه چیست؟

EFQM را توضیح دهید

MIS و PSS

و..

با استاندارد pmbok چقدر آشنا هستید؟

اگر در حوزه کنترل و مدیریت پروژه مشغول به‌کار هستید؛ حتما با استاندارد pmbok آشنا هستید. میزان شناخت و درک شما از این استاندارد، قطعا از پرسش‌های مصاحبه مهندسی صنایع مخصوصا در حوزه مدیریت پروژه خواهد بود. تسلط بر نرم افزار msp نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم کارفرمایان است.

آیا بر نرم افزار Excell تسلط دارید؟

برای مهندس صنایع هیچ چیز به اندازه تسلط بر نرم‌افزار اکسل، نمی‌تواند در انجام و تکمیل پروژه‌های کاری کمک کند. تقریبا تمام کارفرماها در جلسه مصاحبه در مورد میزان تسلط شما بر این برنامه خواهند پرسید. حتی اگر چندان هم به این نرم‌افزار مسلط نیستید؛ پیش از مصاحبه درباره ویژگی‌ها، گزارش‌گیری با اکسل و برنامه‌نویسی در آن اطلاعات کافی پیدا کنید.

چه آینده‌ای در انتظار شغل مهندسی صنایع است؟

بهبود سیستم‌ها و روش‌ها و بهینه‌سازی زمان و هزینه، برگ برنده هر کسب و کاری در بازار رقابتی امروزی خواهد بود. به همین دلیل، تمام سازمان‌های فعال در حوزه‌های تحقیق و توسعه، تولیدی، مشاوره و مهندسی، موقعیت‌های شغلی مناسبی برای جذب مهندس صنایع دارند. این سازمان‌ها از شما به عنوان مهندس صنایع، انتظار دارند سیستم کارآمدی تهیه کنید که میزان اتلاف و هدررفت زمان، هزینه و انرژی سازمان را کاهش دهد. همچنین باید بتوانید همه فرآیندهای جاری در همه زمینه‌ها (منابع انسانی، خط تولید، اطلاعات و…) را بهینه‌سازی و تقویت کنید.

دنیا به سمت کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری در حال حرکت است؛ به همین دلیل آینده شغلی درخشانی پیش روی مهندسان صنایع قرار دارد و حقوق دریافتی آنها هم به‌صورت میانگین بالاتر از شغل‌های مشابه است. برای دیدن آگهی‌های استخدام مهندس صنایع، می‌توانید به سایت جاب ویژن مراجعه کنید و صدها موقعیت شغلی مرتبط را مشاهده بفرمایید.

رشته مهندسی صنایع شامل چه گرایش‌‌هایی می‌شود؟

شما می‌توانید در دانشگاه (مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد) گرایش‌های متفاوت مهندسی صنایع را انتخاب کنید یا در محیط کار با تمرکز بر یک حوزه تخصصی، در آن گرایش، تجربه و مهارت بالایی کسب کنید. هر کدام از این گرایش‌ها روی بخشی خاص از دروس مهندسی صنایع تمرکز دارند و تعدادی از وظایف مرتبط با این رشته را شامل می‌شوند. برخی از مهم‌ترین گرایش‌های مهندسی صنایع در دانشگاه و بازار کار عبارتند از:

  • مدیریت منابع انسانی و مالی
  • مدیریت محصول
  • مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی
  • مدیریت تولید
  • مهندسی کیفیت
  • مدیریت عملیات

با وجود تنوع حوزه‌های کاری مهندسی صنایع، نباید این نکته را فراموش کرد که در همه این گرایش‌ها به یک اندازه فرصت شغلی وجود ندارد. معمولا اکثر آگهی‌های اشتغال متعلق به چند گرایش خاص است و در سایر حوزه‌ها به‌سختی می‌توانید فرصت کار مناسبی پیدا کنید.

شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ برای استخدام مهندس صنایع چه مدرک تحصیلی می‌‌خواهند؟

تقریبا تمام دانشگاه‌های صنعتی در این رشته دانشجو می‌پذیرند و شما می‌توانید با توجه به رتبه کنکور در یکی از آنها قبول شوید. البته بسیاری از سازمان‌ها برای جذب مهندس صنایع به نوع مدرک لیسانس شما اهمیت زیادی نمی‌دهند و می‌توانید بعد از فارغ‌التحصیلی در یکی از رشته‌های مهندسی یا مدیریت، در مقطع ارشد وارد رشته مهندسی صنایع شوید. مخصوصا اگر در یکی از رشته‌های مهندسی (عمران، شیمی، برق و مکانیک) تحصیل کرده باشید و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی صنایع دریافت کنید شانس بالایی برای موقعیت شغلی مدیر تولید خواهید داشت.

البته این نکته هم قابل ذکر است که شرکت‌های مشاوره یا سازمان‌هایی که در زمینه تحقیق و توسعه روش‌ها و سیستم‌ها فعالیت می‌کنند؛ معمولا تمایل به جذب متقاضیانی دارند که مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری داشته باشند.

حرف آخر

اکثر فرصت‌های شغلی برای استخدام مهندس صنایع در زمینه‌های کنترل کیفیت، مدیریت پروژه، مدیریت تولید، مدیریت عملیات، مدیریت محصول، مارکتینگ و مدیریت منابع انسانی و مالی هستند که می‌توانید این آگهی‌ها را در سایت جاب ویژن مشاهده کنید.

با توجه به رشد روزافزون علم و گسترش تولید، رقابت بین سازمان‌های مختلف افزایش پیدا کرده است. این رقابت باعث شده بهینه‌سازی فرآیندها، زمان، هزینه و… اهمیت زیادی پیدا کند؛ زیرا حتی یک ریال صرفه‌جویی در هزینه‌ها یا یک روز سریع‌تر انجام دادن کارها می‌تواند برگ برنده سازمان در بازار رقابتی باشد.

همین موضوع باعث شده سازمان‌ها اهمیت زیادی به استخدام مهندس صنایع بدهند و تعداد آگهی‌های درخواست همکاری برای این رشته افزایش روز به روز در حال افزایش است. مهندس صنایع وظیفه دارد حداکثر بازدهی و راندمان را در سازمان ایجاد کرده و فرآیندها، تولید، هزینه و زمان، انرژی و…. را به شیوه ای موثر، بهینه‌سازی کند.

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 220 تاريخ : دوشنبه 18 اسفند 1399 ساعت: 19:03