فروشندگی و صندوقداری؛ هر آنچه کارجویان باید بدانند

ساخت وبلاگ

امروزه با توجه به افزایش تعداد فروشگاه‌های سازمان‌یافته و زنجیره‌ای و فروشگاه‌های خصوصی کوچک، نیاز زیادی به فروشنده وجود دارد. فروش حوزه‌ای بسیار گسترده و بااهمیت است و هر شرکت و سازمانی برای عرضه و فروش محصول و خدماتش به استخدام فروشنده آقا یا خانم حرفه‌ای و باتجربه نیاز دارد. در این حوزه، موقعیت‌ها و رده‌بندی‌های شغلی متفاوتی مثل فروشندگی، کارشناس و مدیر فروش وجود دارد که هرکدام مسئولیت‌های مختلفی دارند.

شغل فروشندگی با اینکه ممکن است شغلی بدون آتیه و پیش پا افتاده به نظر برسد ولی می‌تواند فرصتی برای ورود به حوزه‌ی جذاب بازاریابی و فروش برای شما باشد. با اینکه این شغل نیازی به تحصیلات بالایی ندارد ولی از طریق آن می‌توانید به مشاغلی مثل کارشناس فروش رسیده و در کار خود پیشرفت کنید.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام فروشنده و صندوقدار کلیک کنید.

فروشندگی و صندوق‌داری از مشاغلی هستند که در اکثر موارد نیاز به تحصیلات و تخصص بالایی ندارند. با این حال، این مشاغل نیازمند مهارت‌های نرم متعددی هستند. هم فروشنده و هم صندوق‌دار باید روابط عمومی بسیار خوب و ظاهری آراسته داشته باشند. این شغل‌ها، ساعات و شرایط کاری بسیاری متنوعی دارند.

در این مقاله می‌خواهیم مشاغل فروشندگی و صندوق‌داری را به طور کامل به شما معرفی کنیم. پیش از اینکه برای آگهی‌های استخدام فروشنده یا صندوق‌دار در کاریابی آنلاین جاب ویژن رزومه بفرستید، حتما این مقاله را به طور کامل مطالعه نمایید.

فروشندگی چه صورت‌هایی دارد؟

فروشندگی صورت‌های بسیار متنوعی دارد. یک فروشنده می‌تواند در یک مغازه یا فروشگاه مشغول به کار شود. فروشنده مستقیم به کسی گفته می‌شود که در یک مغازه یا فروشگاه حضور پیدا می‌‌کند و با راهنمایی و ارائه توضیحات به مشتریان به تجربه خرید آن‌ها کمک می‌کند. چنین مشاغلی، ساعات کاری بسیار منعطفی دارند و اغلب، پاره‌وقت هستند. معمولا فروشنده‌های مستقیم در یک یا چند تا از سه شیفت صبح، عصر و شب، باید باظاهری آراسته و معمولا با لباس فرم فروشگاه در محل کار حاضر باشند.

فروشندگی می‌تواند به صورت تلفنی هم باشد. برای مثال می‌توان به مشاغل فروش خدمات شبکه و اینترنت اشاره کرد. این شغل را می‌توان به صورت دورکاری و از منزل نیز انجام داد. شغل فروشندگی تلفنی نیز می‌تواند به صورت شیفتی باشد. معمولا فروش تلفنی برخلاف فروش مستقیم در ساعات اداری انجام می‌شود.

نوع دیگری از فروشندگی، نمایندگی فروش است. ین نوع فروشنده در یک شرکت یا سازمان مشغول به کار است و با حضور در محل کار، به صورت وظیفه ارزیابی و رسیدگی به نیازهای مشتریان و فروش محصولات و خدمات را بر عهده دارد. از جمله برخی از مسئولیت‌های این فروشنده می‌توان به یافتن حوزه‌های جدید فروش، درخواست و پیگیری سفارشات مشتریان، اطمینان از عملکرد بی‌نقص روند فروش، پاسخگویی به سؤالات مشتریان و راهنمایی آن‌ها در مورد یک محصول یا سرویس خاص و برقراری تماس تلفنی، آنلاین یا حضوری با مشتریان اشاره کرد.

یکی دیگر از مشاغل در حوزه‌ی فروش، ویزیتوری و بازاریابی است. ویزیتور یا بازاریاب مدل کلاسیک و قدیمی فروشندگی است و به صورت حضوری برای فروش محصولات و خدمات نزد مشتریان می‌رود. این فرد مستقیماً با مشتریان در ارتباط است و به نوعی نماینده شرکت و سازمان به حساب می‌آید و مشتریان از طریق این فرد با شرکت و محصولاتش آشنا می‌شوند. به همین دلیل لازم است مهارت‌های ارتباطی بالایی داشته باشد و به بهترین شکل معرف شرکت محل کارش باشد.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام فروشنده و نماینده‌ی فروش، کلیک کنید.

صندوقداری چیست؟

به طور کلی صندوقدار کسی است که مبلغ محصول یا خدمات فروخته شده را به صورت پول نقد، کارت اعتباری، بن خرید، چک و … دریافت می‌کند؛ باقیمانده مبلغ را (موقع پرداخت نقدی) به مشتری پس می‌دهد و در قبال آن به مشتری فاکتور یا رسید می‌دهد.

چه کارهایی به عهده‌ی فروشنده و صندوق‌دار قرار دارد؟

فروشنده باید به مشتری کمک کند تا کالای مورد نیاز خود را پیدا کند، با مشتری مذاکره نماید و کالا یا خدمات را به او بفروشد. او باید با روش خوش پاسخگوی تمامی سوالات مشتریان باشد و هر گونه آموزش لازم برای استفاده از محصولات یا خدمات را به مشتریان ارائه دهد. به علاوه، فروشنده باید اطلاعات تماس را برای انجام تبلیغات و بازاریابی از مشتریان بگیرد.

صندوق‌دار بسیاری از وظایف یک فروشنده را نیز به عهده دارد اما کار اصلی صندوق‌دار، محاسبه‌ی قیمت با استفاده از بارکدخوان و نرم‌افزارهای موجود، اعلام آن به مشتری و دریافت پول در ازاری عرضه‌ی خدمات یا کالاها به مشتریان است. به علاوه، صندوق‌دار باید به مشتریان رسید دهد و دخل را مدیریت کند.

یکی از مهم‌ترین کارهای فروشنده و صندوق‌دار این است که فروشگاه را سازماندهی کند، قفسه‌ها را بچیند و در صورت کمبود کالا یا خدمات، آن‌ها را سفارش دهد یا به مدیریت فروشگاه گزارش نماید. همچنین، فروشنده باید آمار فروش را داشته باشد و به مدیریت گزارش دهد.

فروشندگی و بازاریابی چه تفاوت‌هایی با هم دیگر دارند؟

در ایران معمولاً فروشنده به پایین‌ترین رده شغلی در حوزه فروش گفته می‌شود که وظیفه ارائه محصولات، پاسخ به مشتریان و کمک به آن‌‌ها برای خرید بهتر را بر عهده دارد. اما بازاریاب و نماینده فروش اغلب رتبه شغلی بالاتری دارد و برای فروش محصولات و خدمات شرکت به‌صورت حضوری با مشتریان قرار ملاقات می‌گذارد. نماینده فروش یا ویزیتور معمولاً با مشتریان عمده مثل شرکت‌ها و سازمان‌ها در ارتباط است و به همین دلیل به مهارت‌ها و توانایی‌های بالاتری نیاز دارد.

آیا یک فروشنده یا صندوق‌دار می‌تواند در شغل خود پیشرفت کند؟

فروشندگی برخلاف تصور عوام، کاری بدون آینده نیست. فروشندگی فرصتی برای تقویت مهارت‌های مذاکره، فروش و روابط عمومی است.

مشاغلی مثل صندوقدار و فروشندگی فروشگاه و خرده‌فروشی می‌تواند نقطه شروع خوبی برای ورود به حوزه فروش و بازاریابی باشد. پس از چند سال کسب تجربه و تقویت مهارت‌های ارتباطی و مهارت مذاکره و فروش، می‌توانید به عنوان ویزیتور یا نمایندگی فروش استخدام شوید و با چند سال تجربه در این جایگاه شغلی، حتی بدون تحصیلات مرتبط می‌توانید به عنوان کارشناس فروش به پیشرفت حرفه‌ای خود ادامه دهید.

با اینکه این مشاغل نیازی به مدرک تحصیلی ندارند، ولی برای پیشرفت در این مشاغل و رسیدن به جایگاه‌های مدیریتی در سازمان‌های معتبر، مثل مدیریت فروش و بازاریابی به مدرک تحصیلی مرتبط نیاز دارید.

همچنین، برای آشنایی بیشتر با شغل فروشندگی، کلیک کنید.

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 207 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 23:39