فریلنسینگ چیست و آیا فریلنسری بهتر از کار تمام وقت است؟

ساخت وبلاگ

با گسترش دسترسی به اینترنت، دورکاری و مشاغل آنلاین رواج زیادی پیدا کرده اند. بحران همه‌گیری ویروس کووید-۱۹، توفیقی اجباری بود که باعث شد تا خیلی از سازمان‌ها با مزایای دورکاری آشنا شوند. علاوه بر دورکارهایی که در استخدام سازمان‌های مختلف هستند، گروه دیگری از اینترنت برای انجام کارهایشان در منزل استفاده می‌کنند؛ فریلنسر ها.

فریلنسینگ به فرآیند پیدا کردن مشتری، قبول سفارش، انجام پروژه، تحویل پروژه و کسب درآمد از طریق اینترنت و بدون نیاز به حضور در محل کار و کار کردن برای یک کارفرما گفته می‌شود. شما می‌توانید این کار را در منزل و در اتاق خواب خود، در یک کتاب‌خانه‌ عمومی، در یک کافی‌شاپ، در دل طبیعت یا هرجایی که بتوانید لپ‌تاپ ببرید و به برق و اینترنت دسترسی داشته باشید، انجام دهید. به علاوه، می‌توانید هر زمانی از شبانه‌روز که راحت‌تر هستید، کار خود را انجام دهید.

گرافیست‌ها، برنامه‌نویس‌ها، کارشناسان تولید محتوا، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ، مترجمان و تمامی کسانی که کارشان به صورت ارائه فایل‌های دیجیتالی باشد، می‌توانند از این روش برای کسب درآمد استفاده کنند. البته این افراد از مزایایی مثل بیمه و حقوق ثابت و ارتباطات سودمند اجتماعی، بی‌بهره هستند.

مطلب مرتبط: چطور میتوان فریلنسر شد؟

این نوع شغل به ویژه برای افرادی مثل دانشجویان که امکان کار تمام‌وقت ندارند یا برای کسانی که به دنبال شغل دوم می‌گردند، بسیار مناسب است. فریلنسرها می‌توانند هر میزان که می‌خواهند، کار کنند و هر زمان که وقت کافی برای کار نداشته باشند، سفارشی تحویل نگیرند. کسانی که در شهرهای کوچک و با فرصت‌های شغلی کم زندگی می‌کنند، می‌توانند تنها به لطف اینترنت، درآمدهای بسیار خوبی با این روش کسب کنند.

یکی از مشاغل هیجان انگیز و جذاب که به صورت فریلنسینگ هم طرفداران زیادی دارد برنامه‌نویسی است. در واقع، بازار کار این رشته به قدری خوب است که کارفرمایان باید در جستجوی برنامه‌نویسان باشند.

در این مقاله از سری مقالات سایت استخدام جاب ویژن در مورد فریلنسینگ و مزایا و معایب کار به صورت فریلنسری صحبت میکنیم.

با معنا و مفهوم فریلنسر آشنا شوید!

مشاغل فریلنس به مشاغلی گفته می‌شود که در آن‌ها، فرد بدون وابستگی به یک سازمان خاص یا کار کردن برای یک شخص دیگر، از مهارت‌های خود برای خدمات‌دهی به مشتریان مختلف استفاده می‌‌‌کند. در واقع، عنصر کلیدی در این نوع شغل، خود اشتغالی و آزادکاری است. تقریبا تمامی مشاغل فریلنسینگ، به اینترنت وابسته هستند و نیازی به ارتباط حضوری با مشتری یا حضور در محل کار مشخصی ندارند. بنابراین، می‌توان عناصر کلیدی دیگر در این نوع مشاغل را اینترنت و دورکاری دانست. تمامی این مشاغل به صورت پروژه‌ای هستند و هیچ وقت پرداخت براساس ساعات کاری انجام نمی‌شود. فردی که از این راه درآمد دارد، به ازای هر پروژه‌ دستمزدی که حاصل توافق دوطرفه با کارفرما است را دریافت میکند.

به این ترتیب، می‌توان مشاغل فریلنسری را نوعی خوداشتغالی فردی، پروژه‌ای و اینترنتی در نظر گرفت که شخص به صورت دورکاری و برای کارفرماهای مختلف انجام می‌دهد. اما چرا به این نوع شغل، freelancing  میگویند؟

واژه‌ freelance به سده‌ نوزدهم باز می‌گردد. در آن زمان، به مزدور قرون وسطایی که برای هر قوم یا شخصی که پول بیشتری به او می‌داد، می‌جنگید فریلنسر گفته میشد. معنی واژه‌  lance، سلاح بلند شوالیه‌هاست که در دوئل‌های شوالیه‌ای، از آن سوار بر اسب استفاده می‌کردند. به مرور زمان، این واژه به تدریج معنی مستقل پیدا کرد ولی در سیاست همچنان معنای «مزدوری برای همه» را می‌دهد.

چه مشاغلی امکان فریلنسینگ دارند؟

پاسخ این سوال خیلی ساده است: هر کاری که صفر تا صد آن (پیدا کردن کار، پذیرش سفارش، انجام کار و ارسال آن به مشتری) را بتوانید با استفاده از یک کامپیوتر معمولی و اتصال اینترنت انجام دهید. به این ترتیب، بسیاری از مشاغل امکان فریلنسینگ دارند و اگر فریلنسر هستید با کمی جستجو می‌توانید پروژه های کاری خوبی پیدا کنید.

در ادامه برخی از این مشاغل را معرفی می‌کنیم:

  • مترجمی
  • ویراستاری
  • دیتا اینتری
  • کپی رایتینگ
  • برنامه‌نویسی
  • مدیریت سایت
  • توسعه‌ اپلیکیشن
  • دیجیتال مارکتینگ
  • حسابداری/کتابداری
  • طراحی گرافیکی
  • مدیریت پروژه
  • مدیر شبکه‌های اجتماعی
  • منشی مجازی
  • طراحی/توسعه‌ وب
  • تولید محتوای متنی یا صوتی (پادکست)
  • سئو
  • و

فریلنسری در شغل برنامه نویسی

یکی از مشاغلی که به عنوان فریلنسینگ هم طرفداران زیادی دارد شغل برنامه نویسی است. برنامه ‌نویس فریلنسر به فردی گفته می‌شود که مهارت برنامه‌نویسی به یک یا چند زبان مختلف را داشته باشد و به صورت پروژه‌ای و دورکاری و بدون قراردادهای بلندمدت برای کارفرماهای مختلف کار ‌کند. در واقع ممکن است شرکت‌هایی که فقط نیازمند یک پروژه‌ برنامه‌نویسی محدود هستند، به جای استخدام ثابت برنامه‌نویس، پروژه‌ خود را به برنامه‌نویسانی ‌بسپارند که به صورت freelancing کار می‌کنند.

همانطور که گفتیم، سازمان‌هایی که پروژه‌های برنامه‌نویسی موقت و گاه و بی‌گاهی دارند، به استخدام فریلنسر برنامه نویس نیاز دارند. اما برای سازمان‌هایی که برنامه‌نویسی، جزئی جدایی ناپذیر از فعالیت‌های آن‌ها است، استخدام برنامه نویس حضوری و تمام وقت با قرارداد بلندمدت و بیمه و مزایای قانونی، گزینه بهتری خواهد بود. البته همین سازمان‌ها نیز ممکن است گاهی نیازمند پروژه‌ای باشند که برنامه‌نویسان ثابت آن‌ها تخصص لازم را نداشته باشند و بنابراین، به سراغ فریلنسرها بروند.

جمع‌بندی

فریلنسینگ به نوعی خود اشتغالی گفته می‌شود که صفر تا صد کار را با استفاده از کامپیوتر و اتصال اینترنت و در هر مکانی که دوست دارید انجام می‌دهید. تمامی مشاغلی که بتوان آن‌ها را به صورت دیجیتالی و با یک کامپیوتر معمولی در خانه انجام داد، مثل ترجمه و تولید محتوا، برنامه‌نویسی، توسعه‌وب و توسعه‌ اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ، مدیریت شبکه‌های اجتماعی و سئو، طراحی گرافیکی، طراحی UI/UX و … می‌تواند مشاغل فریلنسینگ باشند.

این نحوه اشتغال مزایا و معایب خاص خود را دارد و برای هرکسی مناسب نیست. از مهم‌ترین معایب این نوع اشتغال می‌توان به عدم امنیت شغلی و عدم بیمه و مزایای از طرف کارفرما اشاره کرد. البته، فریلنسری مزایایی مثل ساعات کاری منعطف و عدم نیاز به سرمایه و امکانات نیز دارد. اگر به دنبال جواب این سوال هستید که چگونه فریلنسر شویم باید ابتدا حوزه‌ تخصصی خود را تعیین کنید، مهارت‌های خود را تقویت و سپس از طریق کاریابی جاب ویژن برای آگهی‌های شغلی دورکاری و استخدام فریلنسر رزومه ارسال کنید. امیدواریم بتوانید هرچه زودتر به درآمد ایده آل خود از این راه دست پیدا کنید.

 

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 249 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1400 ساعت: 0:49