هر چیزی که نیاز دارید در رابطه با دوره‌های کارآموزی بدانید

ساخت وبلاگ

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که در شانس استخدام شما تأثیر دارد، سابقه کار است. خیلی از مشاغل نیاز به تجربه دارند و خیلی از سازمان‌ها ترجیح می‌دهند به جای اینکه یک فرد کم تجربه استخدام کنند و منتظر با تجربه شدن او بمانند، فردی را جذب کنند که تجربه‌ی کافی دارد و بنابراین، از همان شروع همکاری، بازدهی کافی را نشان می‌دهد. بهترین راه کسب تجربه برای کارجویانی که هنوز وارد بازار کار نشده‌اند، کارآموزی است.

آگهی‌های کارآموزی؛ فرصتی استثنایی برای ورود به بازار کار

چنین دوره‌هایی هم برای کارآموزان و هم برای کارفرمایان، مزیت‌های بسیار زیادی به همراه دارند. دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند برای این دوره‌ها رزومه ارسال کنند. معمولا هدف کارفرما از برگزاری این دوره‌ها، یافتن استعدادهای برتر و پرورش آن‌ها برای ورود به بازار کار است. به همین دلیل، کارجویان برای پذیرفته شدن در این دوره‌ها باید شایستگی‌های لازم، مثل تحصیل یا فارغ‌التحصیلی از یک دانشگاه معتبر، معدل بالا و مهارت‌های نرم‌افزاری را داشته باشند.

خیلی از سازمان‌ها در صنایع و بازارهای مختلف، نیازمند استخدام کارآموز هستند. سازمان‌ها اهداف مختلفی را از برگزاری دور‌های کارآموزی، دنبال می‌کنند. یکی از این اهداف، شناسایی مستعدترین گزینه‌ها برای به‌کارگیری در جایگاه‌های شغلی دائمی است. دوره‌های کارآموزی، مزیت‌های زیادی، هم برای کارآموزان و هم برای سازمان‌های ارائه‌دهنده‌ی این دوره‌ها دارند.

در این مقاله می‌خواهیم هر چیزی را که در رابطه با کارآموزی باید بدانید برای شما توضیح دهیم.

تعریف کارآموزی

دوره‌های کارآموزی (inteship) دوره‌هایی هستند که به منظور آماده‌سازی افراد جهت ورود به محیط کار برگزار می‌شوند. با اینکه تحصیلات دانشگاهی دانش و تخصص لازم را فرآهم می‌آورند، ولی شرایط محیط کار در دانشگاه تدریس نمی‌شوند و در بسیاری از مشاغل، تجربه و سابقه کار، حرف اول را می‌زند. از سوی دیگر، سازگاری با محیط کار و کسب تجربه می‌تواند زمان‌بر باشد و به احتمال زیاد، کسی که مستقیما از دانشگاه وارد بازار کار می‌شود، به اندازه‌ی یک فرد با تجربه، کارایی ندارد. گذشته از این‌ها، فرهنگ سازمانی و روتین کاری هر شرکتی با شرکت‌های دیگر متفاوت است و حتی اگر یک فرد با تجربه وارد یک سازمان جدید شود، برای تطبیق با شرایط جدید، اندکی زمان نیاز دارد.

دوره‌های کارآموزی چگونه به شما برای استخدام شدن کمک می‌کنند؟

  • آشنایی با قوانین بازار کار
  • آشنایی با جایگاه‌های مختلف شغلی و نقش افراد در سازمان‌ها
  • افزایش اعتمادبه‌نفس
  • استفاده از تجربه سایر افراد برای حل مشکلات
  • بالا رفتن مهارت برقراری ارتباط با سایر افراد
  • آشنایی با اشخاص باتجربه و تاثیرگذار در رشته تخصصی‌تان
  • افزایش سابقه کار
  • ایجاد ارتباطات سازنده با افراد حرفه‌ای
  • احتمال بالای استخدام در سازمان ارائه‌دهنده‌‌ی دوره در پایان دوره‌ی کارآموزی در صورت عملکرد مناسب در طول دوره

به طور کلی شرکت در دوره‌های کارآموزی شانس استخدام اسان شما را بالا می‌برند.

دوره‌های کارآموزی را کجا پیدا کنیم؟

هر سازمانی که نیازمند کارآموز باشد، دوره‌های کارآموزی را برگزار می‌کند ولی چطور می‌توانید این دوره‌ها را پیدا کنید؟ بهترین روش پیدا کردن این دوره‌ها و شرکت در آن‌ها، مراجعه به سایت کاریابی آنلاین جاب ویژن به نشانی www.jobvision.ir است.

آیا دوره‌های کارآموزی حقوق هم دارند؟

بعضی از دوره‌های کاراموزی با حقوق و بعضی دیگر بدون حقوق هستند. میزان حقوق کارآموزان به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، صنعتی است که در آن مشغول هستند. در حالی که حقوق کارآموزان حوزه‌ی تکنولوژی مثل برنامه‌نویسی و دوره‌های کارآموزی حوزه‌های مالی مثل کارآموزی حسابداری، دستمزدی حتی بالاتر از بعضی مشاغل دائمی دارند، کارآموزان حوزه‌هایی مثل خبرنگاری، مد و فشن و سازمان‌های دولتی، حقوق بسیار پایینی دارند یا در کل هیچ حقوقی نمی‌گیرند.

چرا سازمان‌ها دوره‌های کارآموزی را برگزار می‌کنند؟

  • استفاده از دانش و مهارت کارآموزان بدون پرداخت دستمزد یا با دستمزد پایین در طول مدت دوره
  • انتخاب شایسته‌ترین افراد برای استخدام در سازمان
  • پرورش نیروی متعهد، مطابق با سیاست‌ها و فرهنگ سازمان به منظور حداکثر کارایی
  •  ایجاد روابط سازنده با دانشگاه
  • افزایش مهارت‌های نظارتی پرسنل کنونی
  • بهبود نام برند و اعتبار سازمان

کارفرمایان در استخدام کارآموز به چه نکاتی توجه دارند؟

  • علاقه‌مند به یادگیری: اگر تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید احتمالا تصورتان این است که دانش بالایی در رشته‌ی خود دارید. اما بهتر است این تصور را دور بریزید و در مورد هر مسئله‌ای که با آن مواجه می‌شوید تحقیق کنید.
  • دانستن زبان انگلیسی: امروزه برای موفقیت و پیشرفت در هر شغلی، زبان انگلیسی ضرورت دارد.
  • سن هم یکی از فاکتورهای پراهمیت در استخدام کارآموز است. از آنجا که معمولا کارآموز باید زمان زیادی را صرف یادگیری و کسب تجربه عملی کند؛ سازمان‌ها ترجیح می‌دهند فردی را جذب کنند که سن کمتری داشته باشد.
  • داشتن پشتکار: مسیر کارآموزی، سرشار از ندانسته‌ها و موضوعات سخت و غیرقابل حل است. در این میان تنها اگر پشتکار و انگیزه کافی داشته باشید می‌توانید این مسیر را تا انتها طی کنید.

برای مشاهده‌ی فرصت های استخدام کارآموز در رشته‌های مختلف کلیک کنید.

وظایف و مسئولیت‌های کارآموزان چیست؟

کارهایی که کارآموزان در دوران کارآموزی خود انجام می‌دهند در مشاغل مختلف با هم دیگر متفاوت هستند اما همه‌ی آن‌ها در چند چیز مشترک هستند. این کارها معمولا خیلی حساس نیستند، بیشتر این کارها، کارهای جانبی افراد حرفه‌ای هستند و در واقع کارآموز به یک فرد حرفه‌ای در انجام کارهای روزانه‌اش کمک می‌کند و در پایان دوره کارآموز باید گزارش کارآموزی بنویسد و به کارفرما تحویل دهد.

ساعات و نحوه‌ی همکاری در دوره‌های کارآموزی چگونه است؟

از نظر بسیاری از کارفرماها، نحوه همکاری با کارآموز (به جز بحث حقوق) تفاوتی با سایر کارمندان ندارد و در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها، کارآموزان نیز مطابق با قوانین وزارت کار و به صورت تمام وقت مشغول به کار می‌شوند. با این حال، در برخی دیگر ممکن است نیاز به حضور تمام وقت کارآموز وجود نداشته باشد و کارفرما تمایل به استخدام کارآموز پاره وقت داشته باشد.

گزارش کارآموزی چیست و چه اهمیتی دارد؟

گزارش کارآموزی حسابداری خلاصه‌ای از تجربیاتی است که کارآموز در دوره به دست آورده است. بسیاری از کارفرمایان، از کارآموزان می‌خواهند تا در پایان دوره‌، این گزارش را نوشته و ارائه دهند. نوشتن این گزارش اهمیت بسیار زیادی دارد و می‌توان گفت که هر چه بهتر آن‌ را بنویسید، شانس شما برای جذب شدن در آن سازمان، بیشتر می‌شود. این گزارش شامل جزئیات تجربیات و آموخته‌های شما در دوره، مثل توصیف موقعیت خود در سازمان، کارهایی که انجام داده‌‌اید و مهارت‌هایی که آموخته‌اید، می‌باشد.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به راهنمای کارآموزی مراجعه کنید.

 

 

 

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 230 تاريخ : پنجشنبه 2 ارديبهشت 1400 ساعت: 16:53