آشنایی با شرایط استخدام کارشناس بازاریابی دیجیتالی و متخصص سئو

ساخت وبلاگ

با توسعه‌ی روزافزون اینترنت و استفاده از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌ها برای انجام امور روزانه مثل خرید کردن، تاکسی گرفتن، انجام خدمات بانکی و ... هر شرکتی که نتواند خدمات خود را آنلاین کند، از رقابت جا می‌ماند. البته، آنلاین کردن خدمات به تنهایی نمی‌تواند برای شرکت‌ها مشتری جذب کند و آن‌ها باید به بازاریابی در فضای مجازی یا digital marketing بپردازند.

پیشبینی می‌شود که بازار کار دیجیتال مارکتینگ از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۰ درصد رشد داشته باشد. این میزان، بیش از دو برابر رشد تمامی مشاغل در بازه‌ی زمانی فوق است. حوزه‌ی دیجیتال مارکتینگ شامل شاخه‌های مختلفی مثل بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)، بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل، PPC، و … است.

برای اینکه ببنید تعداد آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ و سئو در شرکت‌های معتبر تا چه میزان بالا است، کافی است سری به وب‌سایت کاریابی اینترنتی جاب ویژن بزنید و به بخش »فرصت‌های شغلی» بروید.

اکثر کارفرمایان در استخدام کارشناس مارکتینگ، به تحصیلات اهمیت می‌دهند. فارغ‌التحصیلان رشته‌‌ی مدیریت بازرگانی، به ویژه آن‌هایی که در گرایش بازاریابی تحصیل کرده‌اند، در اولویت تصاحب فرصت‌های شغلی مارکتینگ قرار دارند. البته، مجموعه‌ای از مهارت‌ها، به همراه تجربه‌ی کار بازاریابی، اهمیت زیادی در این شغل دارند.در این مقاله می‌خواهیم شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ را به طور کامل برای شما توضیح دهیم.

دیجیتال مارکتینگ و سئو به چه معنی است و چه شاخه‌هایی دارد؟

منظور از دیجیتال مارکتینگ (digital marketing) یا بازاریابی دیجیتالی استفاده از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و دیگر کانال‌های دسترسی به مصرف‌کنندگان برای انجام بازاریابی محصول یا خدمات است. بعضی از متخصصین بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ را حوزه‌ای کاملا جدید از مارکتینگ می‌دانند که در آن از روش‌های جدیدی برای دسترسی به مشتریان و درک رفتار آن‌ها استفاده می‌شود.

دیجیتال مارکتر کسی است که استراتژی‌ها و کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ را طراحی کرده و آن‌ها را اجرا می‌کند. دیجیتال مارکتر می‌تواند در هر یک از حوزه‌های زیر تخصص داشته باشد:

  • خودکارسازی بازاریابی: با توجه به حجم بالای مخاطبان هدف در دیجیتال مارکتینگ باید از راهکارهای marketing automation استفاده شود.
  • بازاریابی محتوایی: در این روش دیجیتال مارکتینگ، دیجیتال مارکتر سعی می‌کند با ایجاد محتواهای جذاب و منحصر به فرد و به اشتراک‌گذاری آن‌ها در فضای مجازی مخاطبان را به حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت شرکت بکشاند.
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: به مجموعه اقداماتی که با هدف بازاریابی در حساب‌های کاربری منسوب به شرکت در شبکه‌های اجتماعی مختلف انجام می‌شود، social marketing می‌گویند.
  • CRO: به کارهایی که دیجیتال مارکتر برای تبدیل کردن مخاطبان به مشتریان انجام می‌دهد، CRO گفته می‌شود.
  • سئو کردن: سئو کردن به معنی بهینه‌سازی موتور جستجوی برای قرار دادن وب‌سایت سازمان در نتایج بالاتر گوگل است که منجر به دیده شدن بیشتر وب‌سایت سازمان می‌شود. در واقع سئو (SEO) خلاصه‌شده‌ی عبارت Search Engine Optimization به معنی بهینه‌سازی موتور جستجو است.

مفهوم SEO عمری کمتر از دو دهه دارد و زمینه کاری کاملا جدید و تازه‌ای است. با این حال، در همین مدت کوتاه، این مفهوم چنان اهمیت و ارزشی پیدا کرده است که تداوم و موفقیت هر شرکت و سازمانی به داشتن سایتی بهینه شده از نظر سئو وابسته شده است.

هر سازمانی که بخواهد در رقابت باقی بماند باید سایت خود را در رتبه‌های بالای گوگل حفظ کند و برای این کار نیاز به سئو کردن دارد. به محض اینکه تیم دیجیتال مارکتینگ یک شرکت در سئو کردن اهمال کند، شرکت‌های دیگر، جای آن را در نتایج گوگل می‌گیرند و نهایتا شرکت از دور رقابت خارج خواهد شد. یک وبسایت را می‌توان به دو شکل محتوایی و فنی سئو کرد. در سئوی محتوایی تحقیق کلمه‌ی کلیدی و تحقیق و کار کردن با ابزارهای مختلف و الگوریتم‌های گوگل برای شناسایی محتوای باکیفیت انجام می‌شود. در سئوی فنی مجموعه‌ای از اقدامات فنی در سطح طراحی سایت و دیتا اینتری انجام می‌شود.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ و سئو کلیک کنید.

تحصیلات مورد نیاز برای گروه شغلی دیجیتال مارکتینگ و سئو

با اینکه رشته‌ای دانشگاهی برای آموزش دیجیتال مارکتینگ در دانشگاه‌های کشور ما وجود ندارد و اکثر کارشناسان دیجیتال مارکتنیگ به صورت تجربی، کار خود را یاد گرفته‌اند ولی داشتن مدرک تحصیلی در رشته‌های مرتبط با بازاریابی و مدیریت کسب‌وکار می‌تواند برگ برنده‌ی شما برای استخدام شدن به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ باشد. داشتن تحصیلات در رشته‌هایی مثل مدیریت بازرگانی، MBA، رواشناسی، اقتصاد، علوم اجتماعی، مدیریت رسانه، روابط عمومی و ... می‌تواند کمک زیادی به استخدام و تبدیل شدن شما به یک کارشناس موفق در این حوزه کند.

چه قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی شانس شما را برای استخدام شدن به عنوان کارشناس بازاریابی دیجیتالی و سئو بالا می‌برند؟

مهارت‌هایی که شما باید روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید به دو دسته‌ی سخت و نرم تقسیم‌بندی می‌شوند. البته یادگیری مهارت‌های سخت راحت‌تر است و مهارت‌های نرم معمولا ذاتی هستند و تنها زمانی باید به یک شغل روی بیاورید که از مهارت‌های نرم مورد نیاز آن برخوردار باشید.

مهارت‌های زیر از جمله مهم‌ترین مهارت‌های سخت در گروه شغلی دیجیتال مارکتینگ و سئو هستند.

  • مهارت بالا در زبان انگلیسی
  • مهارت‌های نرم‌افزاری به ویژه نرم افزار اکسل
  • توانایی‌های در گردآوری داده‌ها و تحقیق
  • آشنایی با ابزارهای سئو مثل yoast و توانایی کار کردن با آن‌ها
  • توانایی استفاده از یک خزنده وب
  • مهارت در کار کردن با سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS)
  • توانایی کدنویسی یا درک کدهای برنامه‌نویسی
  • آشنایی با قابلیت‌ها و الگوریتم‌های مختلف گوگل به عنوان مهم‌ترین موتور جستجو
  • توانایی تحلیل KPI

مهارت‌های نرم مثل مهارت‌های سخت قابل یادگیری نیستند و باید به طور ذاتی آن‌ها را داشته باشید ولی می‌توانید با تمرین کردن و حتی با شرکت در بعضی کلاس‌های آموزشی خاص، آن‌ها را تقویت کنید

مهم‌ترین مهارت‌های نرم در گروه شغلی بازاریابی دیجیتالی و بهینه‌سازی موتور جستجو به شرح زیرند:

  • پیگیر بودن
  • علاقه‌مندی به یادگیری
  • سازگاری با شرایط مختلف
  • قابلیت انجام کارهای همزمان
  • درک کردن افکار و احساسات مردم
  • توانایی کنار آمدن با همکاران، مشتریان و کارفرمایان
  • مهارت‌های ارتباطی قوی و توانایی مشارکت در کارهای تیمی
  • کنجکاوی زیاد

برای آشنایی کاملتر با شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ، کلیک کنید.

 

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 240 تاريخ : دوشنبه 25 اسفند 1399 ساعت: 20:55