بررسی وضعیت اشتغال و استخدام حسابدار و شرایط کارفرماها برای همکاری

ساخت وبلاگ

رشته حسابداری گرایش‌های متعددی دارد که حسابداری مالی تنها یکی از آن‌ها است. منظور از حسابداری، ثبت دقیق و سیستماتیک تراکنش‌های مالی یک کسب‌وکار است. حسابداری نقش مهمی در کسب‌وکارها دارد زیرا میزان درآمد و هزینه‌های شرکت را مشخص می‌کند. با رقابتی شدن بازارها و افزایش میزان تراکنش‌های مالی، نیاز شرکت‌ها به استخدام حسابدار افزایش پیدا کرده و در حال حاضر بازار کار خوبی برای این شغل وجود دارد.

مباحث مربوط به مسائل مالی مانند سود، هزینه، حقوق و…از جمله مهم‌ترین مسائل برای مدیران و سایر کارمندان مجموعه در هر سازمان و شرکتی هستند. به همین دلیل استخدام حسابدار از حساس‌ترین و سخت‌ترین دغدغه‌های مدیران عامل است؛ زیرا تمامی امور مالی از جمله بودجه‌بندی، بستن حساب‌ها، پرداخت حقوق و دستمزد و… بر عهده حسابدار شرکت خواهد بود. این مسئله باعث شده تقاضا برای استخدام و جذب حسابدار روزبه‌روز افزایش پیدا کند.

هر سازمان و شرکتی به استخدام حسابدار نیاز دارد. با این حال، فارغ‌التحصیلان این رشته نیز کم نیستند و رقابت بالایی برای کسب فرصت‌های شغلی خوب در حسابداری، بین کارجویان وجود دارد. با اینکه تحصیلات و سابقه کار خوب در رزومه، می‌تواند شما را به مرحله‌ مصاحبه برساند ولی برای گرفتن شغل باید بتواند عملکرد خوبی در جلسه مصاحبه داشته باشید.

در این مقاله جاب ویژن با ما همراه باشید تا در رابطه وظایف شغلی حسابداری، میزان حقوق و درآمد و نحوه پذیرفته شدن در جلسه مصاحبه استخدامی بیشتر صحبت کنیم.

سطح حقوق و دستمزد حسابداران چگونه است و چطور می‌توان آن را افزایش داد؟

به طور کلی، کارفرماها هنگام استخدام حسابدار توجه کمتری به مدرک تحصیلی می‌کنند و گذراندن دوره‌های معتبر در موسسات مطرح، برایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل این موضوع، می‌تواند در بالا رفتن حقوق و درآمد شما تاثیر زیادی داشته باشد.

با این حال، میزان حقوق و دستمزد حسابداران ارتباط مستقیمی با مهارت‌ها، سابقه کار و مجموعه‌ای دارد که در آن مشغول به کار هستند. البته شما می‌توانید علاوه بر کار تمام وقت به دنبال آگهی‌های استخدام حسابدار پاره‌وقت یا دورکار هم باشید و بعد از ساعات کاری با انجام این پروژه‌ها، حقوق و درآمد بیشتری داشته باشید..

اگر برای موقعیت شغلی حسابدار عمومی به دنبال کار هستید؛ مهم‌ترین دوره‌هایی که به شما در گزینش کمک خواهند کرد دوره‌های آموزشی مالیات و حسابرسی هستند. چرا که معمولا سازمان‌ها برای حسابدارانی که تسلط کامل به قوانین بیمه و مالیات دارند؛ حقوق بالاتری در نظر می‌گیرند. اما اگر تمایل دارید به طور تخصصی در یکی از گرایش‌های حسابداری مشغول به کار شوید؛ شرکت در دوره‌های مرتبط با آن گرایش کمک زیادی به شما خواهد کرد.

حسابدار چه وظایف و مسئولیت‌هایی دارد؟

حسابداران طیف وسیعی از وظایف و مسئولیت‌های شغلی را برعهده دارند. البته هر حسابداری قرار نیست تمام این وظایف را یکجا انجام بدهد و تعداد و نوع کارهایی که بر عهده شماست؛ به کارفرما و حوزه کاری شما بستگی دارد. اما معمولا و به صورت کلی، وظایف حسابداری را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

  • ثبت کردن ریز هزینه‌ها، درآمدها و فاکتورها
  • تسلط کامل به قوانین مالیاتی و پرداخت مالیات
  • آماده کردن اسناد مالی و ارائه توضیحات درباره آنها
  • تعیین اهداف مالی (با کمک مدیریت) و ارائه برنامه برای رسیدن به آنها
  • آماده‌سازی ترازنامه‌ها و صورت‌های سود و زیان
  • مشخص کردن بستانکار و بدهکار و تراز کردن حساب‌ها
  • کار کردن با حساب‌رسان خارجی و ارائه گزارش به آنها
  • آماده کردن بودجه، صورت درآمد، هزینه، حقوق و دستمزد و
  • پرداخت حقوق و دستمزد و تهیه گزارش از این موارد

وظایف کاری حسابدار بسیار گسترده و حساس هستند. البته همان طور که در بالا اشاره کردیم معمولا کارفرما انتظار انجام کامل همه این موارد را از یک حسابدار ندارد؛ اما برای استخدام در سازمان‌های بزرگ باید به تمامی این موارد تسلط داشته باشید؛ چرا که ممکن است در یک روز مجبور به انجام چندین کار از موارد بالا شوید.

به طور کل، می‌توان وظیفه اصلی یک حسابدار، آماده کردن و بررسی صحت صورت‌های مالی افراد، شرکت‌ها و سازمان‌ها و تطبیق آنها با قوانین دانست.

کارفرماها برای استخدام حسابدار به چه مواردی بیشتر توجه می‌کنند؟

سازمان‌ها و کارفرماها برای جذب حسابدار به سابقه کاری و تجربه حرفه‌ای در زمینه حسابداری توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. بنابراین اگر تجربه کار ندارید بهتر است ابتدا برای آگهی‌های استخدام کارآموز حسابداری یا کمک حسابدار رزومه ارسال کنید. دوره کارآموزی، هم به‌عنوان سابقه کار برای شما در نظر گرفته می‌‌شود و هم فرصت بی‌نظیری است که بتوانید تسلط روی مهارت‌های تخصصی خود را بیشتر کنید.

تعداد آگهی‌های همکاری با حسابدار کم نیست؛ اما متقاضیان شغل حسابداری هم بسیار زیاد هستند. اگر فارغ‌التحصیل رشته حسابداری هستید یا دوره‌های معتبری در این زمینه گذرانده‌اید اما هنوز مشغول به کار نشده‌اید؛ بهتر است ابتدا برای استخدام کمک حسابدار اقدام کنید.

در این مدت می‌توانید تا حد امکان در دوره‌های آموزشی حسابداری شرکت کنید و با افراد دیگری که در مجموعه شما و با عنوان حسابدار یا مدیر مالی مشغول به کار هستند؛ ارتباط برقرار کنید. این ارتباطات بعدها برای استخدام بسیار به کار شما خواهد آمد.

اگر هم هنوز دانشجو هستید و فارغ‌التحصیل نشده‌اید؛ می‌توانید برای فرصت‌های استخدام کمک حسابدار ویژه دانشجویان درخواست ارسال کنید. این زمان، فرصت طلایی است که نیازمندی‌های بازار کار را بشناسید و دانش مورد نیاز برای حسابداری را تقویت کنید.

جمع‌بندی

هر مجموعه و سازمانی به خدمات و مهارت‌‌های حسابداران نیاز دارد. حسابداران همه هزینه‌ها و سودهای سازمان را بررسی و با زبان عدد و رقم، وضعیت فعلی و آینده سازمان را تشریح می‌کنند. به علت افزایش ثبت شرکت‌ها و سختگیری بیشتر قوانین مالیاتی ؛ تقاضا برای گزینش حسابدار و استخدام کمک حسابدار هم رو به افزایش است.

البته برای اینکه حسابدار حرفه‌ای شوید؛ باید نحوه کار با نرم‌افزارهای تخصصی حسابداری را بدانید؛ بر مایکروسافت آفیس تسلط داشته باشید؛ به دنبال قوانین جدید مرتبط با بیمه، مالیات و حقوق و دستمزد باشید و حوزه تخصصی خود در حسابداری را انتخاب کنید. تسلط در یکی از گرایش‌های حسابداری مانند حسابداری مالیاتی یا حسابداری مالی، میزان حقوق و درآمد حسابدار را هم افزایش خواهد داد.

موقعیت شغلی حسابداری از آن دست مشاغلی است که بدون حضور فیزیکی در شرکت هم می‌توانید کارها را انجام بدهید؛ از همین رو، آگهی‌های استخدام حسابدار پاره وقت و یا دورکار زیادی روزانه در جاب ویژن منتشر می‌شوند. این امکان باعث شده دانشجویان حسابداری بتوانند در کنار تحصیل، سابقه کاری هم کسب کنند.

جاب ویژن...
ما را در سایت جاب ویژن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جاب ویژن jobvision بازدید : 221 تاريخ : چهارشنبه 27 اسفند 1399 ساعت: 22:43